jan 26, 2020
12 Views
0 0

Kris Martin’s work ‘Altar’ is now installed in front of Saint Bavo’s Cathedral a… Foto’s

Written by

Kris Martin's werk 'Altar' is nu geïnstalleerd voor de Sint-Baafskathedraal als onderdeel van de tentoonstelling "De terugkeer van het lam", die de Gentse jaarlange viering van Van Eyck inluidt. De tentoonstelling die tot en met 30 september 2020 te zien is, wordt zowel binnen als buiten de kathedraalmuren gehouden en is geïnspireerd op de 3 pijlers van het Mystieke Lam: vorm, techniek en inhoud.
.
# KrisMartin's altaar is een metalen replica van het multi-panel, vijftiende-eeuwse #GhentAltarpiece van Hubert en #JanVanEyck. Ook bekend als de aanbidding van het mystieke lam, was het werk bepalend voor de ontwikkeling van de schilderkunst van de Noord-Renaissance en het landschapsgenre. Martin presenteert dit beroemde werk echter opnieuw met een twist: hij heeft alleen het frame gereproduceerd, waardoor het zijn beschilderde panelen heeft verloren. In plaats van ons te vergapen aan het luxueus geschilderde religieuze tafereel, waarin flora, fauna en figuren worden afgebeeld met verbazingwekkende nauwkeurigheid en juweelachtige kleuren, worden we uitgenodigd om door een open structuur naar de echte wereld daarbuiten te kijken. Op deze manier vraagt ​​Martin ons om onze aandacht opnieuw te richten op het stadslandschap dat we zo goed kennen, en een nieuw gevoel van nieuwsgierigheid, toewijding en verwondering te smeden vanuit dit alledaagse beeld.
.
@krismartinofficial, Altar, 2014, staal, 527 x 529 @visitgent #visitgent #gebroedersVanEyck #SintBaafskathedraal #Gent #Altar #reizen #GhentAltarpiece #BrothersVanEyck #SaintBavo #omgvaneyckwashere

Source

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *